Žlikrofi Florjančič

Žlikrofi Florjančič

V domačem podjetju ročno izdelujemo vedno sveže in okusne:

Idrijske Žlikrofe s certifikatom
Strežejo se v nekaterih restavracijah. Idrijski žlikrofi so slovenska jed z Idrijskega, narejena iz rezančevega testa s krompirjevim nadevom in značilno obliko. Priprava poteka po tradicionalnem receptu, ki je bil opisan v sredini 19. stoletja, natančen izvor jedi pa zaradi pomanjkanja zgodovinskih virov ni znan. Pripravljajo se kot predjed, priloga k mesnim jedem ali samostojna jed, zabeljena z ocvirki.
Idrijski žlikrofi so prva slovenska jed, ki je bila zaščitena na ravni Evropske unije kot »zajamčena tradicionalna posebnost«. Proizvodnja geografsko ni omejena, vsi izdelovalci in restavracije, ki želijo ponujati jed pod tem imenom, pa morajo biti certificirani.

Vegetarijanske žlikrofe
Izdelani so po klasični recepturi, vendar namesto ocvirkove masti vsebuje rastlinsko olje.

Njoke
So izdelani iz kvalitetnega paljenega testa in vsebujejo rastlinsko maščobo fermentirano mleko, kuhinjsko sol, vodo in jajce.

Spletna trgovina
Odprli smo tudi spletno trgovino https://zlikrof.si v kateri si lahko ogledate vse naše produkte ter jih tudi naročite.